Gevelrenovatie + restauratie

Luc De Beir + Architecten staat ook in voor gevelrenovatie en -restauratie van gebouwen. Duurzame oplossingen voor betonrot, volledige vervanging van ramen en balustrades, reparatie of vernieuwing van dakbedekking en gevelbekleding kunnen een gebouw volledig nieuw leven inblazen.

Een renovatie begint altijd met een grondige voorstudie en de analyse van bouwfysische kwaliteiten. Daarna volgen het plan voor restyling, eventuele stedenbouwkundige aanvragen, aanbesteding van de werken en coördinatie van de uitvoering ervan.

Steeds meer wordt innoverend en opvallend materiaalgebruik toegepast. Dit sluit aan bij de actuele trend om designmaterialen te integreren in projecten. Corian, aluminium, structuurglas en transparant glasvezelbeton zijn hier enkele voorbeelden van.

Elk renovatieproject krijgt van concept tot eindafwerking de grootste zorg, conform de hoogste kwaliteitsnormen, ondersteund door een vakkundig team architecten.

In 1917, dus in 2017 exact 100 jaar geleden begon de Nederlandse en naderhand internationale kunstbeweging DE STIJL.

Gebouwen als strakke geometrische blokken, minimalistische interieurs, baanbrekende meubels: de impact van De Stijl op ons dagelijks leven is groot. Wat in 1917 begon als de naam van een tijdschrift groeide uit tot een icoon van moderniteit over de hele wereld. Luc De Beir heeft bijzondere affiniteit met deze beweging omdat zijn grootvader in Nederland gedurende de eerste wereldoorlog kennis maakte met de Vlaamse modernistische architect Huib Hoste.

Hoste was sterk onder de invloed van De Stijl gekomen. In 1924 tekende hij de plannen voor de dokterswoning van Luc De Beir z’n grootvader, Reimond De Beir, in Knokke. De architectuur hiervan is dan ook geïnspireerd door De Stijl. Dit huis bestaat nu nog altijd, en oogt bijna een eeuw later nog verrassend modern.